Természetes, vitalizáló italok zöldségekből, gyümölcsökből és csíráztatott magvakból

Bock Balázs és párja egy közös baráttal gondoltak egy merészet és Organikus Energia italok készítésébe fogtak Gyulán – családon belüli betegség is ösztönözte őket a tudatosabb életmódra. A vállalkozás elindulását hosszas kísérletezés és tapasztalatgyűjtés előzte meg. Angliai tartózkodásuk során számos hasonló kezdeményezéssel találkoztak, azonban olyan helyet, ahol egyszerre kaphatunk jótékony hatású ugyanakkor tartósítószer és adalékanyag mentes termékeket nem igazán találtak.

Az Organikus Energia csapatának köszönhetően a Gyulán és vonzáskörzetében élőknek már nem kell messzire menniük, ha valami igazán egészséges energiabombára vágynak, sőt egyáltalán nem kell sehova menniük, ugyanis házhoz rendelhetik az „egészség-csomagokat”. Elsősorban a vásárlók kényelmének szempontjából választották az értékesítésnek ezt a módját, így nekünk, fogyasztóknak nem kell fáradnunk a termékek beszerzésével. Természetesen viszonteladókat is kiszolgálnak, hiszen van, aki szívesebben szerzi be magának a terméket boltból. Jelenleg Gyulára és Békéscsabára szállítanak, igény esetén pedig a környező városokba is.

Már korábban is készítettek saját részre egészséges ételeket és italokat, melyek hosszas kísérletezésen estek át, hogy a mostani ízüket és állagukat elnyerjék. Kezdetben csak reggeli dzsúzokat készítettek, viszont idővel egyre nagyobb igény lett arra, hogy a reggeli leveken kívül, a nap többi szakában is találjanak kedvükre valót a vendégek, így aszalt krékereket, pástétomokat, frissen préselt leveket, salátákat és zöldségfasírtot is készítenek. Fontosnak tartják, hogy minőségi termék kerüljön a vásárlókhoz, így mindent saját kezűleg, frissen készítenek, ezért a termékek rövid lejáratúak. Az előállításuk során nem használnak semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, ízfokozót és cukrot, a levek pedig hőkezelésen sem esnek át, ezzel kímélve a vitaminokat.

A legkedveltebb termékeik az Organikus Energia italok, melyek számos „ízben” elérhetőek, minden napra más féle készül. Arra törekszenek, hogy egy hónapban ne forduljon elő kétszer ugyanolyan dzsúz, ennek érdekében folyamatosan kísérleteznek új ízekkel. Az alap összetétel: petrezselyem, zeller, citromfű, menta és datolya – majd ezekhez kerül valamilyen gyümölcs és csíráztatott magvak. Fontos odafigyelni a párosításokra, hiszen nem mindegyik csíra passzol minden gyümölcshöz, továbbá arra is figyelnek, hogy olajos magvak és gabonák is kerüljenek a termékbe. A csíráztatás általában 3-5 nappal a termék előállítása előtt kezdődik, ezért fontos az előrendelés. Gondolhatnánk, hogy egyszerűen csak beledobálnak mindent egy turmix gépbe és már kész is a csodaital, ők azonban speciális présgépekkel dolgoznak, melyek alacsony fordulatszámon préselik ki az alapanyagokat, megőrizve az értékes rostokat és vitaminokat. A krékerek aszalással készülnek, 38-42°C-on, megőrizve ezzel az összetevők tápértékét.

Otthon is kísérletezhetünk hasonló italok készítésével, azonban ugyanazt az ízvilágot nem biztos, hogy el fogjuk tudni érni, hiszen több év tapasztalata van az italokba sűrítve, amihez a technológiai berendezés is társul.
A tulajdonosok a hétköznapokban is az egészséges életmód hívei, azonban nem hisznek a szélsőségekben. A termékeikkel lehetőséget kínálnak arra, hogy a mindennapjainkat egészségesebbé tegyük, igény esetén akár néhány személyes tanáccsal is segítenek elindulni a tudatosabb úton. Szeretnék, hogy már fiatal korban megismerkedjenek a gyermekek az egészséges életmóddal, a gyümölcsök, zöldségek, magvak fogyasztásának fontosságával, ezért iskolákba és óvodákba is szívesen járnak kóstolókat tartani, a kitelepülések mellett.

Megjegyzések