Házi fagylaltok a Hóvirágban

 2013-ban Orosházán nyílt meg az első Hóvirág fagylaltbár. A fagyizó sikerén felbuzdulva bővülni szerettek volna, így esett a választás a Békéscsaba központjában lévő Andrássy úti üzletre, ahol már 2 éve kínálják kedvenc nyári édességünk egyszerűbb és különlegesebb változatait.

A kézműves fagylaltok, öntetek, lekvárok házilag készülnek, természetes alapanyagokból. A gyümölcsös fagyik magas gyümölcstartalommal bírnak, a tejesek pedig valódi tejszínből készülnek – ez minden egyes gömb ízén érezhető. A diétázók vagy ételallergiások is nyugodtan betérhetnek, hiszen készítenek cukormentes és tejmentes változatokat is. A regenor diétát követők megkeresésének köszönhetően ettől az évtől kezdve számukra is kínálnak opciót a hűsítő finomságból. Érdemes gyakran betérnünk, hiszen a 200 fajta fagyiból egyszerre csupán 24 íz fér a pultba, így folyamatosan változik a kínálat. A legnépszerűbb ízek természetesen egész nyáron elérhetőek. A csokoládé és vanília párost még a Hóvirágban sem sikerült letaszítani a trónról, de a joghurtos, gyümölcsös ízek is egyre kedveltebbek. A csoki rajongók számára kötelező mind a 15 csokoládés variációt kipróbálni.

A fagyinkat kérhetjük sétáló pohárban, valamint hagyományos vagy édes tölcsérben is - utóbbiból óriás változatot is kínálnak. A tetejére kérhetünk rolettit - óriás tölcsérhez óriás roletti dukál - ezen felül számos különféle szóró cukorkával is feltuningolják a hűsítő gömböket kérésünkre. 

Ha korán reggel nem kívánnánk az édességet és a hideget, indíthatjuk a napunkat egy finom kávéval. Hossza kóstolás során esett a választásuk az olasz Vergnano kávéra, mely a minőségét tekintve passzolt a prémium minőségű fagylaltokhoz. A népszerű kávékon kívül kérhetjük a forró italunkat ízesítéssel vagy koffeinmentes változatban, ha pedig valami különlegesebbet innánk ideális választás lehet a Hóvirág kávé vagy a Caffe shakerato.


Megjegyzések